Peak Shaving

Peak-shaving

Peak-shaving zorgt met behulp van een batterij ervoor dat het contractvermogen van de netaansluiting niet overschreden wordt. Op moment dat het vermogen boven de contractwaarde gaat wordt de batterij ontladen. Zodra de netaansluiting weer ruimte heeft wordt de batterij weer opgeladen.

 

Met deze regeling is het mogelijk energie vragende activiteiten alsnog uit te voeren terwijl de netaansluiting niet toereikend is. Hierdoor worden extra kosten voor een grotere netaansluiting vermeden.

Geschikt voor

Daar waar meer vermogen dan de netaansluiting biedt, gevraagd wordt en een grotere aansluiting niet mogelijk is en/of te duur is

Hoe Peak-shaving werkt

Afhankelijk van de grootte van de aansluiting en de hoogte van het piekvermogen en de duur dat deze gevraagd wordt, wordt een batterij geplaatst. Envitron kan onafhankelijk adviseren in de dimensionering van de batterij.
Er wordt een energiemeter op de hoofdaansluiting geplaatst
null
De Envi.Base leest de energiemeter uit en verbindt met het opslag systeem.
De batterij wordt aangestuurd door de regeling om op momenten van grote vraag te ontladen en te laden op momenten dat het verbruik onder het vermogen van de aansluiting ligt.
De regeling werkt op basis van kwartierwaardes. Hierdoor wordt een opslag systeem veel efficiënter gestuurd dan als deze reageert op een statische waarde. De regeling van Envitron verlengt hiermee de levensduur van de batterij.
De regeling werkt lokaal (offline) en wordt op afstand gemonitord door Envitron en waar mogelijk geoptimaliseerd.
Medewerker Envitron installeert de Envi.base

Voorbeelden van Peak-shaving

Deze organisaties gingen je voor

Veelgestelde vragen

Is het Envitron systeem geschikt voor mijn merk en type omvormer?

Wij ondersteunen alle veelvoorkomende gangbare merken omvormers.

Wat zijn de mogelijkheden als jullie mijn omvormer niet ondersteunen?

Het kan zijn dat jouw type omvormer nog niet door onze software wordt ondersteunt. In veel gevallen bouwen we de ondersteuning gratis voor je in. Soms adviseren we om een software update te laten uitvoeren op jouw omvormers. In enkele gevallen is het simpelweg niet mogelijk om jouw omvormers te sturen. Dat hoor je dan ook van ons.

Ik heb een oude omvormer. Kan ik dan alsnog curtailen?

Voor sommige merken omvormers geldt dat oudere versies het curtailen kunnen belemmeren. In sommige gevallen komt het voor dat we het curtailen afraden. Wij adviseren altijd passend naar jouw situatie.

Ik het een terugleverbeperking en mag maar gedeeltelijk terugleveren. Kan ik dan alsnog curtailen?

Het Envitron systeem beschikt over een dynamische vermogensregeling functie die rekening houdt met jouw terugleverbeperking. Jij kan daardoor ook curtailment met een terugleverbeperking.

Heb ik een eigen internetverbinding nodig voor het systeem?

Nee, dat is niet nodig. In de Envi.Base controller zit een geïntegreerde router die zorgt voor een stabiele en onafhankelijke internetverbinding.

Kan ik de data ook ergens in zien?

Ja, Je ontvangt van ons inloggegevens voor jouw persoonlijke energiemanagementportaal waarop je de opwekdata en andere gegevens kunt bijhouden.

Kan ik ook het verbruik van apparaten achter mijn hoofdaansluiting inzichtelijk maken?

Ja, je kunt zo veel meetpunten toevoegen als je wilt. Geef jouw gewenste meetpunten door aan een van onze verkoop medewerkers zodat zij een passend meetplan voor je kunnen opstellen.

Rein Schuil

Ontdek vandaag geheel vrijblijvend nog alle mogelijkheden

Onze specialist staat jou graag te woord

Eigen technische dienst

Direct toegang tot technisch inhoudelijke ondersteuning. Al onze werkprocessen zijn ISO-gecertificeerd, Onze installateurs beschikken over VCA en NEN3140 stipel certificaten. Wij zijn erkend installateur door InstallQ.

Op Nederlandse bodem

Onze hardware en software is volledig ontwikkeld in Groningen. Ook wordt de data verwerkt en opgeslagen op door Envitron beheerde servers in een Nederlands datacentrum.

Volledige ontzorging

Samen brengen we jouw behoeftes in kaart en maken we de kansen zichtbaar die jou verder helpen, We ondersteunen je vanaf het eerste moment en bieden verschillende SLA's voor het beheren van jouw installaties.