Energie dienstverleners

Als dienstverlener in de energiemarkt heb jij de bizarre ontwikkeling van de afgelopen jaren volledig meegemaakt. Stijgende energiekosten, materiaal prijzen die soms met honderden procent zijn stegen en de opkomst van batterij opslag systemen.

 

Je bent je aan het oriënteren op slimme oplossingen om zo in tijden van onderdelen schaarste en grote vraag naar kostenbesparing relevant te blijven bij jouw klanten. De term ‘energie management systeem’ is bij jou wel bekend, maar wat het nou precies betekent en hoe het allemaal werkt blijft ingewikkeld. En energie opslag lijkt interessant, maar is daar wel een business case voor? Hoe vlieg je zoiets aan? Eén ding is zeker, je moet er iets mee, maar je loopt al gauw vast in de complexe technologie en rekenmodellen.

Energiemanagement-as-a-service

Envitron helpt jou bij het oplossen van complexe energiemanagement vraagstukken. Dat doen we met eigen ontwikkelde hardware en software dat apparaten slim kan meten en aansturen. Het bepalen van de benodigde stuurregelingen doen wij voor je. De installatie van de Envitron hardware doe je zelf of laat je door ons doen, waarbij wij op afstand met je meekijken en de regelingen configureren in het energie management systeem. Het in de lucht houden van de regelingen doen we samen: wij laten jou weten als er iets aan de hand is en bepalen dan de beste oplossing. Zo helpen we jou met relevante uitdagingen als netcongestie, uitbreiding bij kleine netaansluiting en verduurzaming bij klanten.

 

Als partner van Envitron krijg je toegang tot aantrekkelijke inkoopprijzen en kun je rekenen op uitgebreide support van onze ontwikkelaars. Voor inzicht krijg je toegang tot onze API of je maakt gebruik van ons portaal. Jouw klanten krijgen toegang tot de energie data. Wij houden de operationele data van het systeem voor je in de gaten. Zo blijf jij relevant bij jouw klanten met innovatieve technologie, zonder dat je daar eigen IT’ers voor in dienst hoeft te nemen.

Envitron medewerkers installeren Envi.bases in Duitsland
Wij helpen met..

Realtime inzicht

Voor grotere aansluitingen is het een wettelijke verplichting om niet alleen inzicht te hebben in het historische verbruik maar ook inzicht te hebben in het actuele verbruik. Aangevuld met inzicht in de actuele kosten maakt dit ge-/verbruikers meer bewust van het energiegebruik.

Peak-shaving

Peak-shaving zorgt met behulp van een batterij ervoor dat het contractvermogen van de netaansluiting niet overschreden wordt. Op moment dat het vermogen boven de contractwaarde gaat wordt de batterij ontladen.

Curtailment

Curtailen betekent ’terugregelen’. Productie curtailment maakt het mogelijk om van buitenaf invloed uit te oefenen op een productiefaciliteit zoals een zonnepark of windpark

Opwek en/of Opslag Dimensionering advies

Op basis van historische gegevens over opwek en verbruik kan een advies gegeven worden of het plaatsen van een batterij opslag systeem lonend is. Zijn de historische gegevens van opwek niet beschikbaar dan kunnen die aan de hand van het geplaatste/verwachte opwekvermogen gesimuleerd worden. Hiermee kan een profiel van opwek en verbruik gemaakt worden.

Zero feed-in

In een zero-feed in situatie is het vanuit het energiecontract niet toegestaan om elektriciteit terug te leveren op het net. De regeling die Envitron levert kan energie producerende systemen regelen om te voorkomen dat teruglevering plaatsvindt.

AI Klimaatoptimalisatie

Deze dienst is ontwikkeld in samenwerking van het bedrijf AIMZ. AIMZ is gespecialiseerd in het ontwikkelen van diensten gebaseerd op kunstmatig intelligente algoritmes.

Rein Schuil

Ontdek vandaag geheel vrijblijvend nog alle mogelijkheden

Onze specialist staat jou graag te woord

Eigen technische dienst

Direct toegang tot technisch inhoudelijke ondersteuning. Al onze werkprocessen zijn ISO-gecertificeerd, Onze installateurs beschikken over VCA en NEN3140 stipel certificaten. Wij zijn erkend installateur door InstallQ.

Op Nederlandse bodem

Onze hardware en software is volledig ontwikkeld in Groningen. Ook wordt de data verwerkt en opgeslagen op door Envitron beheerde servers in een Nederlands datacentrum.

Volledige ontzorging

Samen brengen we jouw behoeftes in kaart en maken we de kansen zichtbaar die jou verder helpen, We ondersteunen je vanaf het eerste moment en bieden verschillende SLA's voor het beheren van jouw installaties.

Deze organisaties gingen je voor