Line of network connection with cityscape in background. Smart city community connection concept. Freedom connect to the world by hi-technology. Easy life style connecting people.

AI Klimaatoptimalisatie

Deze dienst is ontwikkeld in samenwerking van het bedrijf AIMZ. AIMZ is gespecialiseerd in het ontwikkelen van diensten gebaseerd op kunstmatig intelligente algoritmes. Kunstmatige intelligente (AI) algoritmes worden vaak daar ingezet waar de hoeveelheden data groot is en waar sprake is van voorspelbaar gedrag van een systeem. In dit geval een systeem voor klimaatbeheersing in gebouwen.

 

Door slimme algoritmes toe te passen kan bij gebouwen 10-30% per jaar bespaard worden op energiekosten.

Geschikt voor

AI klimaatoptimalisatie is geschikt voor middelgrote tot grote gebouwen

Geschikt voor

Gebouwen waar de klimaatbeheersing verzorgd wordt door een GBS

Hoe de AI Klimaatoptimalisatie dienst werkt

In middelgrote – tot grote gebouwen zijn al gauw 1.000en tot 10.000en datapunten te vinden.
Datapunten zijn alle sensoren, kleppen, afsluiters, meters, etc. die zich in een gebouw bevinden.
Vaak zijn individuele ruimtes apart te regelen middels thermostaten, CO2 opnemers en vochtmeters.
null
Al deze datapunten worden door een Envi.base verzameld en beschikbaar gesteld aan het AI algoritme. Aan de hand van wat het algoritme geleerd heeft worden commando’s, via de Envi.base naar het GBS gestuurd.
Minimaal 10% energiebesparing is mogelijk en in veel gevallen (veel) meer. Dit bij gelijkblijvende of zelfs betere comfortwaardes.

Voorbeelden van AI klimaatoptimalisatie

Deze organisaties gingen je voor

Veelgestelde vragen

Is het Envitron systeem geschikt voor mijn merk en type omvormer?

Wij ondersteunen alle veelvoorkomende gangbare merken omvormers.

Wat zijn de mogelijkheden als jullie mijn omvormer niet ondersteunen?

Het kan zijn dat jouw type omvormer nog niet door onze software wordt ondersteunt. In veel gevallen bouwen we de ondersteuning gratis voor je in. Soms adviseren we om een software update te laten uitvoeren op jouw omvormers. In enkele gevallen is het simpelweg niet mogelijk om jouw omvormers te sturen. Dat hoor je dan ook van ons.

Ik heb een oude omvormer. Kan ik dan alsnog curtailen?

Voor sommige merken omvormers geldt dat oudere versies het curtailen kunnen belemmeren. In sommige gevallen komt het voor dat we het curtailen afraden. Wij adviseren altijd passend naar jouw situatie.

Ik het een terugleverbeperking en mag maar gedeeltelijk terugleveren. Kan ik dan alsnog curtailen?

Het Envitron systeem beschikt over een dynamische vermogensregeling functie die rekening houdt met jouw terugleverbeperking. Jij kan daardoor ook curtailment met een terugleverbeperking.

Heb ik een eigen internetverbinding nodig voor het systeem?

Nee, dat is niet nodig. In de Envi.Base controller zit een geïntegreerde router die zorgt voor een stabiele en onafhankelijke internetverbinding.

Kan ik de data ook ergens in zien?

Ja, Je ontvangt van ons inloggegevens voor jouw persoonlijke energiemanagementportaal waarop je de opwekdata en andere gegevens kunt bijhouden.

Kan ik ook het verbruik van apparaten achter mijn hoofdaansluiting inzichtelijk maken?

Ja, je kunt zo veel meetpunten toevoegen als je wilt. Geef jouw gewenste meetpunten door aan een van onze verkoop medewerkers zodat zij een passend meetplan voor je kunnen opstellen.

Rein Schuil

Ontdek vandaag geheel vrijblijvend nog alle mogelijkheden

Onze specialist staat jou graag te woord

Eigen technische dienst

Direct toegang tot technisch inhoudelijke ondersteuning. Al onze werkprocessen zijn ISO-gecertificeerd, Onze installateurs beschikken over VCA en NEN3140 stipel certificaten. Wij zijn erkend installateur door InstallQ.

Op Nederlandse bodem

Onze hardware en software is volledig ontwikkeld in Groningen. Ook wordt de data verwerkt en opgeslagen op door Envitron beheerde servers in een Nederlands datacentrum.

Volledige ontzorging

Samen brengen we jouw behoeftes in kaart en maken we de kansen zichtbaar die jou verder helpen, We ondersteunen je vanaf het eerste moment en bieden verschillende SLA's voor het beheren van jouw installaties.