Verduurzaming van de voetbalvereniging Nieuw-Buinen.

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de officiële opening van het nieuwe sportpark Buunerdrome in Nieuw-Buinen. Voorzitter Siert van der Laan begon in 2016 met het uitwerken van zijn grote plan om het gehele sportpark in 2018 duurzaam te maken. Als snel bleek, na een energiescan, dat dit plan niet zomaar door kon gaan. De capaciteit van het net bleek te klein, waardoor terug levering aan het net niet mogelijk was. Einde plan? Zeker niet, want Siert begon te kijken naar andere mogelijkheden.

Een grote batterij als uitkomst.

Na een lange periode van onderzoek bleek een batterijopslag de ideale uitkomst voor het sportpark. De opgewekte energie, dankzij de 166 zonnepanelen op het dak, kan hier worden opgeslagen. Deze energie kan dankzij slimme aansturing gebruikt worden voor de laadpalen op de parkeerplaats, de elektrische boiler en accu’s in de technische ruimte.

De ultieme oplossing dankzij slimme aansturing van Envitron!

De complete technische installaties worden gekoppeld en aangestuurd door de Envi.Base. Hiermee behaalt het sportpark het hoogste rendement en profiteert zo van hun eigen energie. Ook kunnen zij in de toekomst nog meer systemen koppelen aan het bestaande systeem.

Als kers op de taart kan iedereen op het sportpark meegenieten. Dankzij een groot tv scherm is alles wat er op het gebied van energie gebeurd live te volgen. Nu kan de voetbalvereniging in Nieuw-Buinen met een groen hart de toekomst in.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Portfolio.
Ik Accepteer

Deelnemende partijen:

In samenwerking met SNN