Opwek eN Opslag Dimensionering advies

Opwek en/of Opslag Dimensionering advies

Op basis van historische gegevens over opwek en verbruik kan een advies gegeven worden of het plaatsen van een batterij opslag systeem lonend is. Zijn de historische gegevens van opwek niet beschikbaar dan kunnen die aan de hand van het geplaatste/verwachte opwekvermogen gesimuleerd worden. Hiermee kan een profiel van opwek en verbruik gemaakt worden.

Aan de hand van dit profiel kan – afhankelijk van de door de klant gestelde eisen en wensen – een advies opgesteld worden voor de grootte van de te plaatsen batterij.

Geschikt voor

In bijna alle situaties waar er verbruik is in periodes van de dag dat de zon niet schijnt of de wind niet waait

Hoe het Opwek en/of Opslag Dimensionering advies er uit ziet

Aan de hand van historische gegevens van verbruik van bij voorkeur een representatief jaar
En bij voorkeur ook van de historische gegevens van opwek
Worden verschillende scenario’s doorgerekend
Aan de hand van vermogens van opgestelde opwekkers en capaciteiten van opslagsystemen (batterijen) wordt inzichtelijk gemaakt in welke periodes van de dag of het jaar kosten bespaard dan wel optimaal gebruik wordt gemaakt van lokaal opgewekte (duurzame) energie.
Twee mannen kijkend naar een scherm met daarop de Envitron portaal afgebeeld

Voorbeelden van Opwek en/of Opslag Dimensionering advies

Deze organisaties gingen je voor

Veelgestelde vragen

Is het Envitron systeem geschikt voor mijn merk en type omvormer?

Wij ondersteunen alle veelvoorkomende gangbare merken omvormers.

Wat zijn de mogelijkheden als jullie mijn omvormer niet ondersteunen?

Het kan zijn dat jouw type omvormer nog niet door onze software wordt ondersteunt. In veel gevallen bouwen we de ondersteuning gratis voor je in. Soms adviseren we om een software update te laten uitvoeren op jouw omvormers. In enkele gevallen is het simpelweg niet mogelijk om jouw omvormers te sturen. Dat hoor je dan ook van ons.

Ik heb een oude omvormer. Kan ik dan alsnog curtailen?

Voor sommige merken omvormers geldt dat oudere versies het curtailen kunnen belemmeren. In sommige gevallen komt het voor dat we het curtailen afraden. Wij adviseren altijd passend naar jouw situatie.

Ik het een terugleverbeperking en mag maar gedeeltelijk terugleveren. Kan ik dan alsnog curtailen?

Het Envitron systeem beschikt over een dynamische vermogensregeling functie die rekening houdt met jouw terugleverbeperking. Jij kan daardoor ook curtailment met een terugleverbeperking.

Heb ik een eigen internetverbinding nodig voor het systeem?

Nee, dat is niet nodig. In de Envi.Base controller zit een geïntegreerde router die zorgt voor een stabiele en onafhankelijke internetverbinding.

Kan ik de data ook ergens in zien?

Ja, Je ontvangt van ons inloggegevens voor jouw persoonlijke energiemanagementportaal waarop je de opwekdata en andere gegevens kunt bijhouden.

Kan ik ook het verbruik van apparaten achter mijn hoofdaansluiting inzichtelijk maken?

Ja, je kunt zo veel meetpunten toevoegen als je wilt. Geef jouw gewenste meetpunten door aan een van onze verkoop medewerkers zodat zij een passend meetplan voor je kunnen opstellen.

Rein Schuil

Ontdek vandaag geheel vrijblijvend nog alle mogelijkheden

Onze specialist staat jou graag te woord

Eigen technische dienst

Direct toegang tot technisch inhoudelijke ondersteuning. Al onze werkprocessen zijn ISO-gecertificeerd, Onze installateurs beschikken over VCA en NEN3140 stipel certificaten. Wij zijn erkend installateur door InstallQ.

Op Nederlandse bodem

Onze hardware en software is volledig ontwikkeld in Groningen. Ook wordt de data verwerkt en opgeslagen op door Envitron beheerde servers in een Nederlands datacentrum.

Volledige ontzorging

Samen brengen we jouw behoeftes in kaart en maken we de kansen zichtbaar die jou verder helpen, We ondersteunen je vanaf het eerste moment en bieden verschillende SLA's voor het beheren van jouw installaties.