Opwek

Verbruik

Opslag

+Smart module

+Smart module

Het elektriciteitsnet is op veel plekken overbelast

Het komt steeds vaker voor dat er problemen op het elektriciteitsnet zijn. Zo kan er geen stroom worden geleverd of bent u niet in staat om uw eigen opgewekte energie terug te leveren.

Om uw duurzame ambities toch door te zetten kunt u lokale energiestromen optimaliseren. Hierdoor creëert u uw eigen slimme decentrale energiesysteem, waarbij vaak energieopslag een belangrijke rol speelt.

netcongestie

Energietransitie

Optimale energie balans met +Smart module

Bij lokale energiesystemen is het belangrijk dat vraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd. Zo moet de energiebehoefte helder zijn en de zelf opgewekte energie goed ingeschat kunnen worden. Voor flexibiliteit is lokale opslag van energie van belang.

Om deze energiestromen te optimaliseren is een assetmanager noodzakelijk. Daarvoor kunt u gebruik maken van de +Smart module in combinatie met de Envi.Base.

Asset manager

Communiceer met verschillende energie assets

Met de +Smart module krijgt u toegang tot uw eigen asset manager. Vanuit hier kunt u beginnen met het optimaliseren van elk systeem, waardoor u uw eigen Virtual Power Plant creëert.

  • Inzicht in het gedrag van apparaten
  • Optimale balans tussen apparaten door stuursignalen
  • Minimale belasting van het energienet
  • Creëer uw eigen Virtual Power Plant
  • Koppeling met externe markten mogelijk, zoals EPEX

Kom in gesprek met één van onze energie experts

De oplossingen bij netcongestie zijn vaak gedeeltelijk maatwerk. Om u volledig van advies te kunnen voorzien vragen wij u hieronder uw gegevens in te vullen.