Schakel automatisch voor een maximaal rendement van jouw zonnepanelen

Door jouw omvormers slim aan te sturen op basis van real time energieprijzen.

Heb je last van negatieve energieprijzen?

Met een Solar Curtailment systeem van Envitron schakel je automatisch iedere omvormer op basis van energieprijzen per kwartier. Hierdoor ontvang je een hoger rendement voor jouw opgewekte stroom én help je mee om het energienet te balanceren.

Envitron gaat een stap verder

Door jouw omvormers automatisch aan en uit te laten zetten op slimme momenten maak je optimaal gebruik van fluctuaties in de energieprijs. Hierdoor voorkom je dat je terug levert tegen negatieve prijzen en kun je zelfs handelen op de markt waarop je de beste prijs krijgt voor jouw opgewekte kilowatturen.

Ons systeem koppelt met alle gangbare omvormers en geeft deze op het juiste moment een stuursignaal. Via jouw persoonlijke energiemanagement dashboard krijgt je daarnaast extra grip op jouw energiekosten.

Zo werkt het Solar Curtailment systeem van Envitron

Je kunt onafhankelijk van jouw energieleverancier schakelen op basis van day-ahead kwartierprijzen (negatieve prijzen).

Voor een hoger rendement kun je óók schakelen op basis van prijzen op de intra-day en onbalansmarkt. Om toegang te krijgen tot deze markten koppelen wij met partijen die op deze markten jouw stroom mogen verhandelen. Deze partijen heten Balance Service Providers (BSP’ers).

Mogelijk is jouw huidige energieleverancier ook al BSP’er en aangesloten bij ons netwerk. Tijdens onze quick-scan brengen we alle mogelijkheden voor jou in kaart.

Voorbeelden van toepassingen

Deze organisaties gingen je voor

Veelgestelde vragen

Is het Envitron systeem geschikt voor mijn merk en type omvormer?

Wij ondersteunen alle veelvoorkomende gangbare merken omvormers.

Wat zijn de mogelijkheden als jullie mijn omvormer niet ondersteunen?

Het kan zijn dat jouw type omvormer nog niet door onze software wordt ondersteunt. In veel gevallen bouwen we de ondersteuning gratis voor je in. Soms adviseren we om een software update te laten uitvoeren op jouw omvormers. In enkele gevallen is het simpelweg niet mogelijk om jouw omvormers te sturen. Dat hoor je dan ook van ons.

Ik heb een oude omvormer. Kan ik dan alsnog curtailen?

Voor sommige merken omvormers geldt dat oudere versies het curtailen kunnen belemmeren. In sommige gevallen komt het voor dat we het curtailen afraden. Wij adviseren altijd passend naar jouw situatie.

Ik het een terugleverbeperking en mag maar gedeeltelijk terugleveren. Kan ik dan alsnog curtailen?

Het Envitron systeem beschikt over een dynamische vermogensregeling functie die rekening houdt met jouw terugleverbeperking. Jij kan daardoor ook curtailment met een terugleverbeperking.

Heb ik een eigen internetverbinding nodig voor het systeem?

Nee, dat is niet nodig. In de Envi.Base controller zit een geïntegreerde router die zorgt voor een stabiele en onafhankelijke internetverbinding.

Kan ik de data ook ergens in zien?

Ja, Je ontvangt van ons inloggegevens voor jouw persoonlijke energiemanagementportaal waarop je de opwekdata en andere gegevens kunt bijhouden.

Kan ik ook het verbruik van apparaten achter mijn hoofdaansluiting inzichtelijk maken?

Ja, je kunt zo veel meetpunten toevoegen als je wilt. Geef jouw gewenste meetpunten door aan een van onze verkoop medewerkers zodat zij een passend meetplan voor je kunnen opstellen.

Rein Schuil

Ontdek vandaag geheel vrijblijvend nog alle mogelijkheden

Onze specialist staat jou graag te woord

Eigen technische dienst

Direct toegang tot technisch inhoudelijke ondersteuning. Al onze werkprocessen zijn ISO-gecertificeerd, Onze installateurs beschikken over VCA en NEN3140 stipel certificaten. Wij zijn erkend installateur door InstallQ.

Op Nederlandse bodem

Onze hardware en software is volledig ontwikkeld in Groningen. Ook wordt de data verwerkt en opgeslagen op door Envitron beheerde servers in een Nederlands datacentrum.

Volledige ontzorging

Samen brengen we jouw behoeftes in kaart en maken we de kansen zichtbaar die jou verder helpen, We ondersteunen je vanaf het eerste moment en bieden verschillende SLA's voor het beheren van jouw installaties.