Voor het nieuwe kantoor van New Nexus, langs de A28 van Groningen naar Assen wordt ter hoogte van P+R Haren een volledig nieuw laadplein ontwikkeld door Resolutions en Envitron.

Het laadplein wordt voorzien van carports met zonnepalen, gebouwd door de mannen van staal uit Leeuwarden, in combinatie met 32 laadunits. De laadunits, geleverd door Resolutions, worden aangestuurd door een centrale Envi.Base van Envitron.

Dankzij de ondersteuning van het OCPP-protocol op de Envi.Base kunnen de laadpalen worden verbonden met de zonnepanelen op de carports (via Modbus protocol) en de hoofdaansluiting, welke geleverd wordt door het meetbedrijf Joulz uit Delft.

Door deze energie assets met elkaar te verbinden kan er op momenten dat er weinig verbruik is in het lokale energienet sneller worden geladen. Ook wordt er automatisch bijgestuurd wanneer er pieken in het net gedetecteerd worden. De data wordt realtime verzameld.

Met een bijdrage aan dit project willen we vanuit Envitron aantonen dat met slim gebruik van energiedata veel te winnen valt. Zo zorgt de technologie voor optimaal gebruik van lokaal opgewekte energie en ontlasten we het energienet daar waar mogelijk.

Door samen met energie- en dataspecialist Edmij te kijken naar voorspellingen van de opwek van de zonnepanelen op de carports en de laadsessies bij het laadplein ontdekken we eveneens innovatieve toepassingen om de beschikbare energie in de toekomst slim te verhandelen op de energiemarkt of met duurzame partners.

De oplevering van het project zal plaatsvinden in Q2 van 2021. Bent u benieuwd naar meer informatie over dit project, of ziet u kansen voor een samenwerking? Neem dan contact op via ons contactformulier.