Duurzaamheid is bij Envitron een van de belangrijkste pijlers voor het selecteren van materialen en leveranciers. Hierbij kijken we niet alleen naar het bedrijf zelf en de materialen die worden gebruikt bij de verwerking naar een eindproduct, maar ook naar de locatie van de leverancier. Zo werken we bij voorkeur altijd met lokale bedrijven om hiermee de CO2 uitstoot van transport zo laag mogelijk te houden.De verpakking van de Envi.Base gateway series is altijd vanuit duurzaam gedachtegoed samengesteld. In het afgelopen jaar hebben we onderzocht hoe en of we onze verpakking nóg duurzamer bij onze klanten konden afleveren.Na een grondige review van onze huidige leveringen hebben we ervoor gekozen om te investeren in onder andere een stans mes om het aantal handelingen tijdens het productieproces van de doos te verminderen.

Daarnaast hebben we samen met onze leverancier Bonsema verpakkingen uit Groningen gekeken naar een duurzamere manier om overige ruimte in de doos op te vullen.Ook is er gekeken naar een duurzaam alternatief voor het opvulmateriaal in de vorm van gerecycled karton, waarmee we de impact op het milieu nog verder verkleinen. Daarnaast vervangt het gerecyclede karton het eerder gebruikte plastic opvulmateriaal, waarmee we het plastic gebruik eveneens tot een minimum reduceren.Daarnaast hebben we onderzocht of er een alternatief te vinden was voor het plastic tape waarmee de dozen tot dan toe werden gedicht. Dit hebben we gevonden in tape gemaakt van gerecycled karton waar met lichte opdruk ‘Envitron’ op is geprint. Waar mogelijk worden onze pakketten met elektrisch vervoer geleverd.

Hiermee willen we onze klanten blij maken met een verantwoordelijke levering van onze technologie, en werken we tegelijkertijd aan het verkleinen van onze COfootprint.