Het doel van het project is om inzicht te krijgen in waar alle energiestromen naartoe lopen om zo een goed beeld te krijgen van de exacte energiehuishouding op het terrein. Dit inzicht is nodig om vinger op de pols te houden in licht van de beoogde ontwikkelingen in de nabije toekomst. Met dit project onderstrepen de beheerder van het terrein alsmede de energieleverancier de kracht en waarde van (big) data. Bovendien is detailmonitoring voor grootverbruikers een verplichte én erkende maatregel volgens de RVO voor het besparen van energie.

Met Envitron’s detailmonitoringsdienst wordt er inzicht gegeven in gedetailleerde energiedata achter de slimme meter. Middels het plaatsen van sensoren op strategisch gekozen plekken op het terrein worden unieke datastromen gecombineerd in een overzichtelijk softwareplatform om zo tot nieuwe energiebesparingsmogelijkheden te komen en het verbruik voor een langere periode realtime te bewaken.

Envitron streeft, samen met de beheerder van het terrein en de energieleverancier, met de start van dit project naar een succesvolle en langdurige samenwerking in de toekomst.