Sinds november van dit jaar is de energiemanagementsoftware (EMS) van Envitron door de RVO erkend als maatregel voor energiebesparing. De EMS van Envitron in combinatie met de Envi.Base gateway biedt een complete oplossing voor energiemanagement en is te verkrijgen in een standaardpakket.

Over de energiemanagementsysteem van Envitron

De energiemanagementsoftware van Envitron geeft grafisch een analyse van de realtime meetdata weer, over een bepaalde periode. De software is uitgerust met een alarmeringsfunctie (e-mail) bij overschrijding van een energiegebruik per eenheid. Dashboards geven de analyses en alarmeringen visueel weer in een webapplicatie of in een standalone applicatie op de centrale bedrijfsserver. De meetdata verkrijgt u via de Envi.Base gateway die hoofdmeter en eventuele tussenmeters uitleest.

De uiteindelijke keuze voor energiemanagementsoftware (EMS) is persoonlijk. Voor de één zal prijs daarbij een belangrijke rol spelen. Voor de ander zal het vertrouwen en de ‘klik’ met de leverancier belangrijker zijn. De experts van Envitron geven u altijd een transparant advies. We hebben goede connecties met onze

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de site van de RVO: https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-besparen/mja3-mee/afspraken-en-deelnemers/energiemanagement/14-vragen/softwaresystemen-voor-energiemanagement

Alle energie assets zijn gekoppeld aan het EMS van Envitron en worden op het juiste moment geschakeld om optimaal rendement realiseren van de netaansluiting. Nog dit jaar wordt het mogelijk om de flexibiliteit van de assets aan te bieden op de energiemarkt om de terugverdientijd van de batterij sneller te reduceren.

Wij zijn trots om een bijdrage te mogen leveren aan dit project samen met onze partner Ampowr.