Telesuper/COOP directeur Johan Dekker opent officieel het energieopslagsysteem in Almere

Afgelopen dinsdag heeft Johan Dekker, directeur van het distributiecentrum Telesuper/COOP, een nieuw energieopslagsysteem van onze partner Ampowr officieel geopend. Dankzij de samenwerking van verschillende bedrijven is dit gehele project mogelijk gemaakt. Telesuper/COOP heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Daarom is gekozen voor een systeem van opslag in combinatie met duurzaam opgewekte energie.

Het systeem: van zonnepanelen tot batterijopslag

Op het dak van het distributiecentrum liggen 2700 zonnepanelen welke geplaatst zijn door het bedrijf Sunforce, partner van Ampowr. De installatie wekt voldoende energie op om 500 huishoudens te voorzien van stroom. Op een gemiddelde dag verbruikt het bedrijf ongeveer de helft van de opgewekte energie. De andere helft wordt vanaf nu opgeslagen in het energieopslagsysteem van Ampowr.

De AmpiFarm. Een uniek energieopslagsysteem van Ampowr

Op het terrein van Telesuper/COOP is een grote batterijcontainer geplaatst, genaamd de AmpiFarm. De AmpiFarm heeft een opslagcapaciteit van 1,3MWh en is groot genoeg om ’s nachts de gehele koelinstallatie draaiend te houden. Op deze manier kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de eigen opgewekte energie en gaat er geen zonnestraal meer verloren. Ook is het bedrijf nu niet meer afhankelijk van energielevering uit het net en kan het bedrijf via het Envitron energiemanagementsysteem slim inspelen op de huidige energieprijzen

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Portfolio.
Ik Accepteer

Maximale controle dankzij het energiemanagement systeem (EMS) van Envitron

Alle energie assets zijn gekoppeld aan het EMS van Envitron en worden op het juiste moment geschakeld om optimaal rendement realiseren van de netaansluiting. Nog dit jaar wordt het mogelijk om de flexibiliteit van de assets aan te bieden op de energiemarkt om de terugverdientijd van de batterij sneller te reduceren.

Wij zijn trots om een bijdrage te mogen leveren aan dit project samen met onze partner Ampowr.

Deelnemende partijen: