Smurfit Kappa Vandra staat, net als vele andere bedrijven in Nederland, voor een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid. De productielocatie in Oosterhout (NB) stamt uit een tijdperk van vlak na de tweede wereldoorlog en heeft sinds die tijd een hoop ontwikkelingen doorgemaakt. Echter is er tijdens deze jarenlange uitbreiding te weinig aandacht besteed aan de besparingsmogelijkheden op het gebied van energiehuishouding. Om deze reden is Envitron ingeschakeld om een helder inzicht te geven in de exacte energiestromen van de productielocatie waarmee veel tijd, geld en energie wordt bespaard.

Door het aanvullen van bestaande energiedata van huidige meters met nieuwe, door Envitron geplaatste, gas en electriciteitssensoren wordt er een diepgaand inzicht gecreëerd in de grootste energieverbruikers, het stand-by verbruik ‘s nachts en in het weekend en eveneens in de individuele fasebelasting om zo gericht het piekvermogen te kunnen reduceren. Al het inzicht wordt vergaard door het gebruik van Envitron’s unieke hardware en software.

Smurfit Kappa Vandra kiest hiermee voor een oplossing waarmee zij unieke inzichten krijgen om slim te verduurzamen. Bovendien voert Smurfit Kappa Vandra met Envitron’s dienstverlening een erkende maatregel voor energiebesparing door volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Envitron en haar team kijkt uit naar een succesvolle samenwerking!